توضیحات
آب عدسی یک از خوراک های محبوب مردم چهار محال و بختیاری و کهکیلویه و بویر احمد است .از قدیم عدسی به عنوان صبحانه و یا میانوعده استفاده میشده است. این غذا در میان انواع آش و سوپ از محبوبیت خاصی برخوردار است، غذایی بسیار مغذی و کمکالری است و در اکثر رژیمهای غذایی، نوع بدون روغن آن توصیه میشود.طرز تهیه عدسی بسیار راحت است اما هر شهری بنا به ذائقه خود محتویات این غذا را تغییر می دهد مثلا مردم یاسوج برای تهیه آن از عدس، پیاز، روغن و ادویه استفاده می کنند. اما در چهارمحال و بختیاری علاوه براین مواد سیب زمینی هم درون آن می ریزند.در نوع دیگری از عدسی که مربوط به شهر کرمانشاه است از سبزیجاتی همچون شنبلیله استفاده می کنند.به دلیل راحت بودن و پر انرژی بودن این غذا هر نوع آن که تهیه شود برای همگان مطلوب است در واقع شما تنها با در اختیار داشتن آب و عدس میتوانید یک غذای خوشمزه و مفید را تهیه کنید.عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند .منبع غنی پروتئین گیاهی است؛ به طوری که مقدار پروتئین موجود در ۱۵گرم عدس، بسیار بیشتر از ۱۵ گرم گوشت گاو است. حاوی اسیدهای آمینه مختلف، ویتامینهای گوناگون از جمله ویتامین B و مواد معدنیای همچون آهن، کلسیم و فسفر است. منبع بسیار خوبی از فیبرهای کاهش دهنده کلسترولاند که نه تنها کمک به کاهش کلسترول میکنند بلکه خاصیت تنظیم قندخون هم دارند زیرا فیبر بالای آنها از افزایش قندخون بعد از خوردن یک وعده غذایی جلوگیری میکنند.عدس به علت داشتن آهن، برای رفع کمخونی و افزایش شیر مادران شیرده مفید است.فیبر غیر قابل جذب عدس نیز نه تنها کمک به افزایش مقدار مدفوع و جلوگیری از یبوست میکند بلکه کمک به جلوگیری از بیماری های گوارشی مانند سندرم رودهای تحریک پذیر و التهاب رودهای نیز میکند.
در ادامه پیشنهاد می کنیم که طرز تهیه شله ماشکی را نیز ببینید.