منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی
  • رب گوجه فرنگی

توضیحات

رب گوجه فرنگی یکی از چاشنی های مورد علاقه ایرانیان است که در اکثر غذاهای خود استفاده می کنند. اکثر مردم رب را به صورت بسته بندی و کارخانه ای در قوطی های کوچک خریداری کرده و مصرف می کنند .اما امروزه و با شروع فصل تابستان بسیاری از خانم های خانه دار به این فکر می افتند که رب مورد نیازشان رو خودشان در خانه تهیه کنند .چرا در تابستان ؟ زیرا گوجه های مرغوب در این فصل به وفور یافت می شود و گوجه فرنگی باید کامل قرمز باشد تا رب مرغوب به دست آید.تاریخچه دقیقی از تولید اولین رب گوجه فرنگی در دست نیست اما آنچه مشخص است این است که در زمان های قدیم خانم های خانه رب را خودشان در خانه تهیه می کرده اند و کم کم با به وجود آمدن کارخانه های صنعتی این چاشنی به صورت صنعتی تولید شده است.آنچه از تاریخچه گوجه فرنگی به دست آمده به شرح زیر است:ورود گوجه فرنگی به ایران مرهون همت مرحوم معیرالممالک و خوردن و به کارگیری اش در خوراک های ایرانی مدیون مرحوم عزالدوله است. مرحوم معیرالممالک از خدمت دولتی خسته و دلزده بود، اغلب در سفر فرنگ به سر می برد و اوقاتی را هم که در وطن بود گل و گیاه پرورش می داد و کتاب و روزنامه می خواند.در زمان یکی از توقف هایش در اروپا مقداری تخم سبزی از جمله گوجه فرنگی که در آن زمان هنوز در فارسی نامی نداشت فرستاده و سفارش به کشت و پروش آن ها کرده بود و اهل منزل در باغ فردوس چنین کرده بودند.به رسم هر سال مرحوم عزالدوله برای دیدن خاندان معیر به باغ فردوس می آید و چشمش به گوجه فرنگی های باغچه می افتد و از اینکه اهل خانه آن ها را نمی خورند و گوجه های نازنین را سمی و مهلک می دانند سخت متعجب می شود. دستور می دهد آن ها را بچینند و آب بگیرند و در چند خوراک متناسب برای همان روز به کار برند.بر سر سفره، شاهزاده عزالدوله خوراک های گوجه دار را با اشتهای زیاد تناول می کند و دیگر خورندگان با اطمینان از این که شاهزاده قصد آسیب زدن به خود را ندارد و لابد خوراک ماکولی است دست به سفره می برند و این چنین است که ایرانیان میلی تمام و کمال به گوجه فرنگی پیدا می کنند و با آن خوراک های رنگارنگ خوش عطر و خوش رنگ می سازند.از انواع دیگر سس و چاشنی ها می توان به : سس تند ، سس گوشت و سس مایونز اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا گوجه فرنگی سالم و رسیده و بدون لک را انتخاب کنید.
  • گام 2آنها را شسته و سپس به قطعه های درشت خرد کنید.
  • گام 3سپس آنها را در یک ظرف لعابی قرار دهید و چند قاشق نمک به گوجه ها اضافه کنید.
  • گام 4به مدت 1 الی 2 روز آنها را کنار بگذارید تا خود گوجه ها آب بیندازند.
  • گام 5پس از انکه گوجه ها آب انداخت ، گوجه را از صافی رد کرده و له کنید تا گوشت آنها پوره شود و پوست و تخم گوجه از آنها جدا گردد.
  • گام 6سپس پوره و آب به دست آمده از گوجه را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  • گام 7پس از به جوش آمدن حرارت گاز را کم کرده و روی درجه ملایم قرار می دهیم تا خوب بپزد.
  • گام 8در این حین مواد داخل را مدام هم می زنیم تا مایع غلیظ شود و ته نگیرد.
  • گام 9جوشیدن گوجه فرنگی تا زمانی ادامه دارد که آب آن کشیده شود و یک مایع غلیظی به دست آید و شبیه رب شود.
  • گام 10در آخر پس از آنکه رب به دست آمد یک قاشق روغن به آن اضافه کرده و هم می زنیم تا از کپک زدن رب جلوگیری شود.
  • گام 11رب را داخل شیشه ریخته و در یخچال قرار دهید.

مواد لازم:

  • گوجه فرنگی کاملاً رسیده : 2 کیلو گرم
  • نمک : 1 الی 2 قاشق غذاخوری
  • روغن : 1 الی 2 قاشق غذاخوری

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir