در سالهای اخیر، همزمان با سرد شدن هوا، آلودگی هوا در برخی از روزها، آن قدر شدید میشود که کارشناسان از شرایط هشدار و اضطرار میگویند و مسئولان مثل همیشه به دنبال راهکاری برای حل مسئله هستند.
نوع تغذیه و اینکه از چه غذاهایی بیشتر استفاده کنیم، میتواند تا حدی از عوارض خطرناک آلایندههای موجود در هوا بر بدن بکاهد. در اینجا سعی می کنیم به شما بگوییم که چه مواد غذایی در این روزها باید خورده شود و چه چیزهایی نباید استفاده شود. طبق گفته کارشناسان تغذیه خوردن این مواد در روزهای آلودگی هوا سبب می شود که بدن ما کمتر دچار مشکلات شود. برای کم شدن مضرات آلودگی هوا، مصرف منابع غذایی ویتامین E و ویتامین D را پیشنهاد میشود. این ویتامینها میتوانند اثرات مسمومکننده گازهای آلاینده را خنثی کنند. ویتامین E در روغنهای گیاهی ، گردو ، بادام ، زیتون ، جوانه گندم ، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد. منابع مناسب ویتامین D هم شیر ، کره و زرده تخممرغ هستند که باید در برنامه غذایی روزانهتان باشند. البته میتوانید با تجویز متخصص، مکملهای ویتامین E و D را هم مصرف کنید. علاوه بر این ویتامینها، مصرف غذاهایی که حاوی آنتیاکسیدانهای سلنیوم و بتاکاروتناند، سبزیجاتی مثل طالبی ، انبه ، کدو تنبل ، فلفل ، اسفناج ، کلم و زردآلوتوصیه می شوند. سلنیوم را هم میتوانید درغذاهای دریایی ، مرغ، نان و غلات سبوسدار پیدا کنید. ویتامین C هم میتواند به دفع سربی که با هوای آلوده وارد بدن ما شده، کمک کند. شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست هم به خاطر کلسیمی که دارند میتوانند جذب عناصر سنگین مثل سرب را کاهش دهند. پس بهطور کلی بهتر است مردم از سبزیها و میوهها و لبنیات بیشتر استفاده کنند تا اثرات مخرب هوای آلوده را کاهش دهند.
دیدگاه خود را بنویسید