خواص کدو سبز: کدو سبز غذایی کمکالری است و ویتامین ب ۶ و ویتامین ث فراوانی دارد. کدوی آبپز برای کاهش قند خون بسیار مفید است. صدگرم کدوی آبپز فقط ۱۵ کیلوکالری انرژی تولید میکند اما ویتامینها و مواد معدنی متعددی دارد. کدو هیچ کلسترول یا چربی اشباعنشدهای ندارد و یکی از گزینههای بسیار مناسب برای سلامت قلب و عروق، تنظیم کلسترول خون و تامین فیبر خوراکی است. کدو انواع گوناگونی دارد اما در ایران کدو سبز و کدو حلوایی مصرف بیشتری دارند. سایر گونههای کدو مانند کدو زرد یا کدو گردویی کمتر در ایران کشت یا مصرف میشود. در این مطلب فواید و خواص کدو سبز بیان و جدول ارزش غذایی آن ارائه میشود.
کدوی آبپز برای کاهش قند خون بسیار مفید است.
کدو در ایران پرمصرف است. بورانی کدو و ماست خوراک سبک، مقوی و بسیار مفیدی است. برخی از دیگر غذاهای ایرانی که با کدو تهیه میشوند، چنین هستند:
از نظر طب سنتی ایرانی، طبع کدو سبز، سرد و مرطوب است. کدو پرآب است و برای باز کردن انسداد رگها میتواند مفید باشد. کدو برای مقابله با برخی سرطانها سودمند است.
کدو زود هضم میشود و لذا اگر با خوراکیهای دیرهضمی مثل گوشت خورده شود، به هضم سریعتر آنها نیز کمک میکند.
کدو ترکیبات و آنتیاکسیدانهایی دارد که برای تقویت حافظه و مقابله با پیری مفید هستند.
در طب سنتی ایرانی توصیه شده است افرادی که طبع سرد دارند، کمتر کدو بخورند. چنین افرادی میتوانند کدو را با ماست و کمی سیر و نمک و نعناع و خردل تناول کنند.
در این جدول، ارزش غذایی ۱۰۰ گرم کدوی خام با پوست و ۱۰۰ گرم کدوی آبپز بدون نمک با پوست بیان شده است. همانگونه که از جدول پیداست، با آّبپز شدن کدوی سبز، سطح برخی از مواد مغذی آن از جمله ویتامین ب ۹، ویتامین ب ۵ و ویتامین آ افزایش مییابد. ضمنا کدوی آبپز پتاسیم و کلسیم بیشتری دارد.
ارزش غذایی | ۱۰۰ گرم کدوسبز خام با پوست | ۱۰۰ گرم کدوسبز آبپز با پوست، بدون نمک |
انرژی (کیلوکالری) | ۱۷ | ۱۵ |
کربوهیدراتها (گرم) | ۳.۱۱ | ۲.۶۹ |
پروتئین (گرم) | ۱.۲۱ | ۰.۱۴ |
چربی کل (گرم) | ۰.۳۲ | ۰.۳۶ |
کلسترول (میلیگرم) | ۰ | ۰ |
فیبر خوراکی (گرم) | ۱ | ۱ |
ویتامینها | ||
ب ۹ / فولاتها (میکروگرم) | ۲۴ | ۲۸ |
ب ۳ / نیاسین (میلیگرم) | ۰.۵۴۱ | ۰.۵۱۰ |
ب ۵ / اسید پانتوتنیک (میلیگرم) | ۰.۲۰۴ | ۰.۲۸۸ |
ب ۶ / پیریدوکسین (میلیگرم) | ۰.۱۶۳ | ۰.۰۸۰ |
ب ۲ / ریبوفلاوین (میلیگرم) | ۰.۰۹۴ | ۰.۰۲۴ |
ب ۱ / تیامین (میلیگرم) | ۰.۰۴۵ | ۰.۰۳۵ |
ویتامین آ (میکروگرم) | ۱۰ | ۵۶ |
ویتامین ث (میلیگرم) | ۱۷.۹ | ۱۲.۹ |
ویتامین ای (میلیگرم) | ۰.۱۲ | ۰.۱۲ |
ویتامین کا (میکروگرم) | ۴.۳ | ۴.۲ |
الکترولیتها | ||
سدیم (میلیگرم) | ۸ | ۳ |
پتاسیم (میلیگرم) | ۲۶۱ | ۲۶۴ |
مواد معدنی | ||
کلسیم (میلیگرم) | ۱۶ | ۱۸ |
آهن (میلیگرم) | ۰.۳۷ | ۰.۳۷ |
منیزیم (میلیگرم) | ۱۸ | ۱۹ |
منگنز (میلیگرم) | ۰.۱۷۷ | ۰.۱۷۳ |
فسفر (میلیگرم) | ۳۸ | ۳۷ |
سلنیوم (میکروگرم) | ۰.۲ | ۰.۲ |
روی (میلیگرم) | ۰.۳۲ | ۰.۳۳ |
کدوی تازه، براق و سفت و نسبتا سنگین و رنگ آن روشن است. کدوی کهنه چون بخشی از رطوبتش را از دست میدهد، سبکتر است و سر و ته آن پژمرده میشود.
کدو را در پاکت پلاستیکی دربسته و در یخچال و در بخش نگهداری سبزیجات و در شرایطی نگاه دارید که رطوبت مناسبی داشته باشد. در اینصورت کدوها ۲ تا ۳ روز تازه میمانند.
ماخذ تصاویر: zerafat.com
مطالب مشابه:
دیدگاه خود را بنویسید