خواص کاهو: کاهو خوابآور است، غذا را هضم میکند و برای تصفیه خون مفید است. کاهو از سبزیجات موردعلاقه ایرانیهاست. کاهو اسکنجبین را میتوان یکی از عصرانههای سنتی ایرانیان دانست. این سبزی، کالری کم اما آب فراوانی دارد و سرشار از ویتامین آ و ویتامین کا است. طبق برخی تحقیقات مصرف کاهو میتواند از بیماریهایی مثل کمخونی ناشی از فقر آهن جلوگیری کند. ضمنا میتواند در مقابله با بیماریهای قلبی و عروقی، آلزایمر و سرطانها موثر باشد. در این مطلب، خواص کاهو و ارزش غذایی کاهو از جمله ویتامینها و مواد معدنی آن بازگو خواهدشد. همچنین درباره خرید و نحوه نگهداری کاهو نکات کوتاهی گفته خواهدشد.
در حدیثی منسوب به امیرالمومنین (ع) میخوانیم که ایشان بهنقل از رسول خدا (ص) میفرمایند، کاهو خوابآور است و غذا را هضم میکند. همچنین در روایات دیگری میخوانیم که کاهو خون را تصفیه میکند.
بیش از ۹۰ درصد کاهو، آب است و چون رطوبت از عوامل ایجاد خواب است، خوردن کاهو آرامشبخش و خوابآور است. همچنین، یافتههای جدید نشان میدهند که ویتامین ث و بتاکاروتن کاهو از اکسید شدن کلسترول و درنتیجه تشکیل پلاک خونی در دیواره سرخرگ جلوگیری میکند. پلاکهای یادشده اگر خیلی بزرگ شوند، ممکن است موجب تشکیل لختههای خونی شوند و با مسدود کردن جریان خون، موجب سکته یا حمله قلبی شوند. اسید فولیک کاهو نیز برای قلب مفید است. کاهو همچنین پتاسیم دارد که مطالعات متعدد نشان دادهاند میتواند فشار خون را از دیگر خطرات مربوط به بیماری های قلبی است کاهش دهد.
از نظر طب سنتی ایرانی، طبع کاهو سرد و مرطوب است. خون را صاف میکند و خوابآور خوبی است. کسانی که طبع سرد و مرطوب دارند میتوانند کاهو را مصلحاتی مانند عسل، اسکنجبین یا نعناع مصرف کنند.
در بسیاری از مزارع کاهو را سمپاشی میکنند. لذا کاهو را پیش از مصرف خوب با آب سرد بشویید.
این جدول کالری و ارزش غذایی ۱۰۰ گرم کاهو از جمله میزان ویتامینها و مواد معدنی آن را نشان میدهد.
انرژی و مواد مغذی | در ۱۰۰ گرم کاهو خام |
انرژی (کیلوکالری) | ۱۵ |
کربوهیدراتها (گرم) | ۲.۸۷ |
پروتئین (گرم) | ۱.۳۶ |
چربی کل (گرم) | ۰.۱۵ |
کلسترول (میلیگرم) | ۰ |
فیبر خوراکی (گرم) | ۱.۳ |
ویتامینها | |
فولاتها / ب ۹ (میکروگرم) | ۳۸ |
نیاسین / ب ۳ (میلیگرم) | ۰.۳۷۵ |
اسید پانتونیک / ب ۵ (میلیگرم) | ۰.۱۳۴ |
پیریدوکسین / ب ۶ (میلیگرم) | ۰.۰۹۰ |
ریبوفلاوین / ب ۲ (میلیگرم) | ۰.۰۸۰ |
تیامین / ب ۱ (میلیگرم) | ۰.۰۷۰ |
ویتامین آ (واحد) | ۷۴۵۰ |
ویتامین ث (میلیگرم) | ۹.۲ |
ویتامین ای-آلفا (میلیگرم) | ۰.۲۹ |
ویتامین کا (میکروگرم) | ۱۲۶.۳ |
الکترولیتها | |
سدیم (میلیگرم) | ۲۸ |
پتاسیم (میلیگرم) | ۱۹۴ |
مواد معدنی | |
کلسیم (میلیگرم) | ۳۶ |
مس (میلیگرم) | ۰.۰۲۹ |
آهن (میلیگرم) | ۰.۸۶ |
منیزیم (میلیگرم) | ۱۳ |
منگنز (میلیگرم) | ۰.۲۵۰ |
فسفر (میلیگرم) | ۲۹ |
روی (میلیگرم) | ۰.۱۸ |
برگ کاهو باید باطراوت و شفاف و فاقد لکه باشد. همچنین نباید پژمرده شده و رنگ آن نباید تغییر کرده باشد. هر نوع کاهو باید در شرایط خاص خودش نگهداری شود. در کل بهتر است کاهو را در کیسه پلاستیکی سربسته و در یخچال نگهداشت.
مطالب مشابه:
دیدگاه خود را بنویسید