گیاه کرفس، جزو مفیدترین و سالم ترین نوع سبزیجات می باشد که به دلیل دارا بودن انواع مواد معدنی و منبع عالی از آنتی اکسیدان ها برای تمام افراد توصیه می شود. کرفس، طبع گرم و خشک دارد که بیشتر در زمستان و اوایل بهار رشد و عرضه می شود. معمولاً گفته می شود که مصرف تازه این گیاه، تاثیر مثبت بیشتری خواهد داشت و فریز کردن آن به طور متوسط میزان مواد معدنی سالم آن را کاهش و از بین خواهد بود. در مجموع مصرف هر نوع خوراکی به صورت تازه آن، سالم ترین نوع مواد غذایی خواهد بود.
کرفس حاوی مواد معدنی چون ویتامین های C ،B6 ،K، پتاسیم، سدیم، آهن، روی، مس، فولات، فیبر و همچنین آنتی اکسیدان های پلی فنول و فلاونوئید و… می باشد. هر یک از این مواد معدنی باعث حفظ سلامتی بدن و ده ها فایده و تاثیر مثبت برای افراد خواهند شد. می توانید از این گیاه مفید و خوشمزه برای پخت انواع غذاها چون خورش کرفس با گوشت، سوپ کرفس و حتی سالاد کرفس و توفو برای حفظ رژیم لاغری خود تهیه و میل نمایید.
در این صفحه از سایت خوردنی ها قصد داریم که به معرفی فواید کرفس برای سلامتی و لاغری بپردازیم.
۵ خاصیت کرفس برای سلامتی و لاغری
۱. حفظ سلامت قلب و عروق
وجود ترکیب گیاهی فنالاید در کرفس باعث کنترل و کاهش فشار خون و همچنین بهبود گردش خون می شود. این عامل باعث کاهش چربی و تری گلیسرید در خون شده که در نهایت از بروز بیماری های قلبی و عروقی در بین افراد پیشگیری خواهد کرد.
۲. تقویت سیستم ایمنی
مکمل ویتامین C باعث افزایش میزان غلظت ایمونوگلوبولین خون در بدن شده که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بروز انواع بیماری های مختلف خواهد شد. وجود مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدان و ویتامین C در گیاه کرفس نیز شما را از مصرف دیگر این ویتامین بی نیاز خواهد کرد.
۳. بهبود سلامت پوست و مو
کرفس یک منبع مغذی از ویتامین های A و C بوده که همین ۲ ماده معدنی باعث پیشگیری از آسیب رساندن به پوست و مو و همچنین رفع لکه های پوستی و آکنه و افزایش رشد مو خواهد شد. حتماً ماسک کرفس را برای پاکسازی و تغذیه پوست صورت شنیده اید و یا حتی شاید استفاده نیز کرده باشید. مصرف متعادل و منظم کرفس باعث حفظ شفافیت پوست و آبرسانی آن و همچنین تقویت موها و رشد آنها خواهد شد.
۴. لاغری و کاهش وزن
کرفس از نوع سبزیجات کم کالری بوده که به دلیل دارا بودن فیبر و آب فراوان، باعث کاهش اشتها و لاغری افراد خواهد شد. در واقع حدود ۹ درصد آب در کرفس تاثیر مستقیم خود را در کاهش وزن افراد خواهد گذاشت. معمولاً برای بهره گیری از این فایده کرفس بهتر است که آب آن را با سایر میوه های دیگر چون سیب، خیار و هویج نیز مخلوط کرده و میل کنید.
۵. پیشگیری از دیابت
وجود ویتامین K در کرفس باعث کاهش التهاب و بهبود سوخت و ساز قند و گلوکز در بدن می شود. از این رو این ویتامین و مصرف لازمه و متعادل آن باعث جلوگیری از بروز بیماری دیابت در افراد خواهد شد. این خاصیت گیاه کرفس باعث پیشگیری از این بیماری می شود.
از جمله عوارض جانبی و محدودیت های کرفس می توان به بروز حساسیت از آن اشاره کرد. معمولا افرادی که به مصرف این گیاه آلرژی دارند بهتر است که از مصرف آن اجتناب کنند. همچنین به دلیل وجود مواد معدنی در کرفس که ذکر کردیم بهتر است که افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و همچنین خانم های باردار و مادران شیرده از مصرف آن پرهیز نمایند.
دیدگاه خود را بنویسید