آلزایمر و ضعف حافظه یکی از بیماری های رایج جهان امروز به شمار می رود که با رشد روند ماشینی شدن بشر، بیشتر شیوع پیدا کرده است و هر روز افراد بیشتری به این بیماری مبتلا می شوند. مصرف امگا ۳ (Omega 3) یکی از مواردی است که می تواند سالمندان را از نظر ذهنی و مغزی تواناتر کند به این علت که مصرف امگا۳ باعث کاهش روند کوچک شدن و تحلیل رفتن مغز می شود. نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد که اسید های چرب امگا۳ موجود در مواد غذایی، حافظه کاری را تقویت می کند. علاوه بر این، تحقیقات پژوهشگران علوم تغذیه نشان می دهد که کاهش مقدار امگا ۳ در بدن موجب بروز بیماری های روحی روانی مثل افسردگی، اختلالات دو قطبی، اسکیزوفرنیا و اختلالات کم توجهی می شود. مطلبی که پیش روی شماست قرار است به معرفی ده تا از بهترین مواد غذایی که حاوی امگا۳ هستند و مصرف آن ها برای تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر مفید است بپردازد.
نیاز روزانه هر شخص حدود دو گرم امگا ۳ است. همانطور که اشاره شد مصرف امگا ۳ در طول عمر می تواند از بروز بیماری های مربوط به حافظه مانند آلزایمر پیشگیری کند، اما نکته اینجاست که هنوز مشخص نشده که امگا ۳ با پایه های گیاهی به اندازه اسید های چرب حیوانی (مانند ماهی) مفید است، یا این که تاثیر امگا ۳ های گیاهی از حیوانی کمتر است.
نکته دیگری که باید آن را در نظر داشت این است که اگر مصرف امگا ۳ مناسب باشد اما میزان آن نسبت به مصرف امگا ۶ کمتر باشد، هیچ سودی برای بدن ندارد. امگا ۳ و امگا ۶ هر دو اسید های چرب ضروری برای بدن اند که دائما با یک دیگر رقابت می کنند. به زبان دیگر باید مصرف امگا ۳ و امگا ۶ با یک دیگر برابر باشد تا در بدن اختلالی به وجود نیاید، اگر میزان امگا ۶ بیشتر شد عوارضی مانند اختلال انعقاد خون و مشکلات قلبی را به همراه خواهد داشت، ولی اگر میزان امگا ۳ بیشتر از امگا ۶ و یا برابر با آن باشد باعث به تاخیر افتادن زوال عقل و آلزایمر می شود.
دیدگاه خود را بنویسید